Любопитни и интересни четива  ще намерите в новия брой на

...
Любопитни и интересни четива  ще намерите в новия брой на
Коментари Харесай

Четете в Марица: Пловдив е кошчето за боклук на родопските...

Любопитни и забавни четива  ще намерите в новия брой на Марица Уикенд. За това приказват и акцентите:

 

Пловдивчанин брои 10 млн. евро за парцел на Епстийн

Пловдивският предприемач Георги Тучев, притежател на фирмите " Бачково " и " Готмар ", е купил парцел в една от най-луксозните елементи на Париж, който е принадлежал на скандалния американски мултимилионер Джефри Епстийн, заяви " Блумбърг ". Самият Тучев от няколко години не живее в България. 

Сделката е за ​около 10 млн. евро и включва два съединени жилището на централния бул. " Фош " във френската столица. Имотът е с обща повърхност 685 кв.м, като в него има още студио и дребен апартамент на последния етаж на постройката, намираща се на по-малко от километър от Триумфалната арка. 

 

25 фамилии не могат да влязат в платени от тях жилища

25 фамилии от Пловдив се оплакаха, че са жертва на машинация от строителна компания. Според пострадалите, те чакат към този момент втора година да влязат във към този момент платените от тях жилища. Става дума за новостроящата се кооперация на ул. „ Сочи “ №2 и №4, която е в активите на строителния бизнесмен Илия Матаков.

Потърпевшите настояват, че строителството на кооперацията е трябвало да бъде приключено в края на 2020 година, само че периодите не са спазени и те не могат да употребяват жилищата си, в случай че са ги платили. Някои са превели цялата сума, а други - 90% от цената.

 

Жители на родопските села си хвърлят боклука в Пловдив

Жители на села от Родопската яка си хвърлят боклука в Пловдив, влизайки в града. Това съобщи възмутеният градоначалник Здравко Димитров при представянето на закупените нови осем многофункционални машини за общинското дружество " Чистота ". Те са закупени по план на Община Пловдив и със средства от 40-милионния заем. В автопарка влизат нови миячни, метачни и сметосъбиращи машини.

 

Прозрачни риби от Антарктида ще плуват в Природонаучния в Пловдив

Живи риби от акваторията на нашия залив в Антарктида, измежду които и неповторимата ледена риба, ще плуват следващата година в Природонаучния музей в Пловдив.

Те ще бъдат пренесени до България от Антарктида в специфични аквариуми с нашия боен научноизследователски транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий ", който се включва за пръв път в  31-вата българска антарктическа експедиция, което я прави историческа.

Рибите ще живеят в аквариуми в пловдивския музей, където за тях ще се поддържа нужната непрекъсната температура от към 0 градуса, удобна за тези организми.  

 

Повелителят на папагалите " откраднал " занаята от аржентинец

Бургазлията Калоян Явашев е много пъстра персона - тъкмо като 26-те папагала, с които живее. Той е един от най-атрактивните участници в „ България търси гений ” и е създател на двете радостни книги „ Дневникът на един баща звероукротител ” и „ Апокалипсис в този момент с деца ”. Калоян е единственият у нас дресьор на папагали. Учил и крал поминък от аржентински дресьор в Испания преди повече от 20 години.

Птиците му карат тротинетки, познават цифрите и вземат участие в комплицирани задания. Баща е на три деца. Те по този начин са привикнали с дресираните му папагали, че когато отидат в зоологическа градина, чакат жирафът да подкара тротинетка. Шоуто с папагали на Калоян постоянно събира огромни публики в пловдивските молове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР